STAŻE

Staż to zdobycie doświadczenia potrzebnego nie tylko do życiorysu zawodowego. To przede wszystkim rozwijanie posiadanych umiejętności w środowisku, które być może stanie się kiedyś właściwym miejscem pracy.

Jedną z możliwości oferowanych przez Projektodawcę jest nabywanie doświadczenia zawodowego poprzez uczestnictwo w stażu. W ramach tego instrumentu zaplanowano dwie ścieżki działania, które pozwolą uczestnikom projektu uzyskać praktyczne umiejętności zawodowe. 58 uczestników weźmie udział w stażach zawodowych trwających przez
4 miesiące, które będą realizowane zgodnie z odpowiednim rozporządzeniem w wymiarze standardowym tj. 8 h/dobę i 40 h tygodniowo, a dla osób z niepełnosprawnością w stopniu znacznym lub umiarkowanym 7 h/dobę i 35 h tygodniowo. Dla 12 najbardziej aktywnych osób zaplanowano bony stażowe trwające 6 miesięcy, które zrealizowane zostaną w miejscu wybranym przez zainteresowanego. Uczestnicy realizujący staż otrzymają stypendium stażowe.

Słyszałaś o szkoleniach dofinansowanych z Funduszy Europejskiej? Znasz kogoś, kto założył lub rozwinął firmę dzięki dotacjom? Sama też chciałabyś spróbować, ale nie wiesz od czego zacząć? Oto kilka podpowiedzi…

Przedstawiamy naszą kolejną granto-biorczynię, która bardzo intensywnie rozwija działalność gospodarczą, a jest to działalność bardzo przyjemna zwłaszcza dla klientów,  dzisiaj  firma ,,BOBSTRAM” – Anna Bobak

Wspaniałe wieści z Międzynarodowej Konwencji Kolpinga w Limie, Peru. Pani Beata Harasimowicz, Wiceprzewodnicząca Dzieła Kolpinga w Polsce oraz Koordynatorka Projektu „Tak, potrafię!” została uhonorowana Odznaką Honorową Międzynarodowego Dzieła Kolpinga. Odznaczenia przyznano 4 osobom reprezentującym Europę, Afrykę, Azję, Amerykę Łacińską. Serdecznie Gratulujemy!!!