PORADY

Projekt „Tak, potrafię” pragnie wyjść naprzeciw ludziom poszukującym pracy. Proces poszukiwania wymarzonej pracy jest często drogą pełną pułapek. Na szczęście znamy sposoby, by ominąć przeszkody i z chęcią podzielimy się niezbędnymi wskazówkami.

Na naszej stronie znajdą państwo porady, które ułatwią przejście trudnego etapu rekrutacji. Napisanie cv i listu motywacyjnego, nie powinno już być problemem. Wiemy, jak stresującym momentem jest rozmowa kwalifikacyjna, podpowiemy, jak należycie się do niej przygotować, by zakończyła się sukcesem.

Zapraszamy do uważnego śledzenia naszego kącika porad.

1. Dlaczego warto być asertywnym, część I

2. Dlaczego warto być asertywnym, część II

3. List motywacyjny

4. Oczekiwania współczesnego rynku pracy - jak im sprostać?

5. Dlaczego zainteresowania mogą nam pomóc znaleźć lepszą pracę

6. Chcesz dostać pracę  zmień myślenie

7. Jak znaleźć satysfakcjonującą pracę?

8. Spójrz oczami pracodawcy...

9. Odpowiedzialność

10. Odpowiedzialność - część II

11. Wiara w siebie

12. Szczęśliwa siódemka przed rozmową rekrutacyjną

13.  Stres cz. I

14. Stres cz. II

15. Sztuka podejmowania decyzji

16. Rywalizacja zawodowa

17. Samokontrola cz. I

18. Samokontrola  cz. II

19. 10 książek o motywacji i sukcesie

20. Jak zwiększyć efektywność poszukiwania pracy?

20. Jak efektywnie uczyć się języków obcych?

Słyszałaś o szkoleniach dofinansowanych z Funduszy Europejskiej? Znasz kogoś, kto założył lub rozwinął firmę dzięki dotacjom? Sama też chciałabyś spróbować, ale nie wiesz od czego zacząć? Oto kilka podpowiedzi…

Przedstawiamy naszą kolejną granto-biorczynię, która bardzo intensywnie rozwija działalność gospodarczą, a jest to działalność bardzo przyjemna zwłaszcza dla klientów,  dzisiaj  firma ,,BOBSTRAM” – Anna Bobak

Wspaniałe wieści z Międzynarodowej Konwencji Kolpinga w Limie, Peru. Pani Beata Harasimowicz, Wiceprzewodnicząca Dzieła Kolpinga w Polsce oraz Koordynatorka Projektu „Tak, potrafię!” została uhonorowana Odznaką Honorową Międzynarodowego Dzieła Kolpinga. Odznaczenia przyznano 4 osobom reprezentującym Europę, Afrykę, Azję, Amerykę Łacińską. Serdecznie Gratulujemy!!!