OFERTA

W ramach projektu „Tak, potrafię!” zaproponowano szeroki wachlarz możliwości, których wykorzystanie przyczyni się do wzmocnienia potencjału zawodowego uczestników. W zależności od potrzeb istnieje możliwość wyboru jednej ze ścieżek rozwoju, tj. podniesienia kompetencji poprzez udział w specjalistycznych szkoleniach, nabywania doświadczenia zawodowego w trakcie stażu lub też wsparcie przy zakładaniu własnej działalności gospodarczej. Dzięki projektowi aż 160 osób zwiększy swoje szanse na skuteczny start w życie zawodowe.

SZKOLENIA

Szkolenia dopasowane do potrzeb uczestników to najlepszy sposób na podnoszenie kompetencji i zwiększanie szans na zatrudnienie. Oferta jest szeroka, a o wyborze decyduje sam uczestnik  po konsultacjach ze specjalistami rynku pracy.

STAŻE

Staż to zdobycie doświadczenia potrzebnego nie tylko do życiorysu zawodowego. To przede wszystkim rozwijanie posiadanych umiejętności w środowisku, które być może stanie się kiedyś właściwym miejscem pracy.

ROZWÓJ PRZEDSIĘBIORCZOŚCI – WSPARCIE SAMOZATRUDNIENIA

Własna inicjatywa sprzyja odnoszeniu sukcesu. Dlatego też osoby, które ją mają mogą liczyć na pomoc specjalistów oraz wsparcie finansowe na założenie działalności gospodarczej.

INFORMACJE O PROJEKCIE MP3

W dniach 2 -3 grudnia  b.r. odbyły się kolejne i niestety już ostatnie warsztaty grupowe dla naszych uczestników.

Eurodesk to program dla młodzieży działający w ramach programu "Erasmus+" oraz portal informacyjny, na którym znaleźć można wiele przydatnych informacji  o  pracy, projektach, konkursach czy dotacjach – POLECAMY!

Zachęcamy do systematycznej lektury działu PORADY, w którym to znajdziecie Państwo między innymi  artykuły z poradami naszego projektowego psychologa Michała Kaseli.