09.2017

DZIAŁALNOŚĆ GOSPODARCZA – PREZENTUJEMY: KOPHOUSE

Nasi granto-biorcy bardzo intensywnie rozwijają swoje firmy, pragniemy zaprezentować dokonania kolejnej osoby, która otrzymała dotację na założenie własnej działalności gospodarczej, tym razem firma ,, KOPHOUSE”  - Adela Hopek

„Rozpoczynając studia w Krakowie stanęłam przed dylematem poszukiwania jakiegoś lokum, jakiejś stancji, miejsca dla siebie w Krakowie. Przez cały okres studiów wielokrotnie się przeprowadzałam. Powodów było sporo, lokalizacja uczelni czy zmiany miejsca pracy. W poszukiwaniu mieszkania  poznałam wielu mniej lub bardziej uczciwych wynajmujących i najemców nieruchomości. Wielokrotnie borykałam się z problemami prawnymi i przepisami dotyczącymi rynku nieruchomości. Prawami i obowiązkami jakie leżą po stronie najemcy, a jakie właściciela. Po 7 latach pobytu w Krakowie stwierdziłam że całkiem już dobrze - " ogarniam " te wszystkie sprawy. Ale pojawił się kolejny temat „Zakup mieszkania na stałe. Jak to można zrobić ? Okazało się że poznałam wiele zagadnień i przepisów związanych z rynkiem nieruchomości w Krakowie. Wyszukałam niezłą ofertę i udało się.!  Kończąc studia na kierunku zarządzania zdecydowałam się na pracę jako pośrednik w obrocie nieruchomościami i stanęłam przed kolejnymi dylematami. Jak ułatwić właścicielom wynajem ich nieruchomości odpowiednim najemcom i jak sprawić by prawa najemcy również były respektowane. Wtedy postanowiłam założyć własną firmę - KOPHOUSE, która pomagałaby innym poszukującym mieszkania lub właścicielom nieruchomości sprawnie i bezpieczne rozwiązywać tego typu wyzwania. Dzisiaj moja firma wspiera wiedzą i codziennym naszym doświadczeniem wszystkich zainteresowanych w zderzeniu z aktualnym Krakowskim rynkiem nieruchomości. Wyręczamy wszystkich naszych klientów w bieżących obowiązkach rachunkowo-remontowych nieruchomości. Dzięki współpracy z innymi biurami znajdujemy również mieszkania dla naszych klientów zainteresowanych inwestowaniem w nieruchomości. Jeśli ty również masz mieszkanie które chciałbyś wynajmować ale brakuje Ci czasu na zajęcie się tym zadzwoń. Zajmiemy się tym za ciebie.

Adela Hopek

Zapraszamy na naszą stronę:

Słyszałaś o szkoleniach dofinansowanych z Funduszy Europejskiej? Znasz kogoś, kto założył lub rozwinął firmę dzięki dotacjom? Sama też chciałabyś spróbować, ale nie wiesz od czego zacząć? Oto kilka podpowiedzi…

Przedstawiamy naszą kolejną granto-biorczynię, która bardzo intensywnie rozwija działalność gospodarczą, a jest to działalność bardzo przyjemna zwłaszcza dla klientów,  dzisiaj  firma ,,BOBSTRAM” – Anna Bobak

Wspaniałe wieści z Międzynarodowej Konwencji Kolpinga w Limie, Peru. Pani Beata Harasimowicz, Wiceprzewodnicząca Dzieła Kolpinga w Polsce oraz Koordynatorka Projektu „Tak, potrafię!” została uhonorowana Odznaką Honorową Międzynarodowego Dzieła Kolpinga. Odznaczenia przyznano 4 osobom reprezentującym Europę, Afrykę, Azję, Amerykę Łacińską. Serdecznie Gratulujemy!!!